Nesolventnom SCT novi milionski poslovi u Srbiji

Slovenačka nesolventna građevinska kompanija SCT je danas saopštila da je, posle gubitka sporazuma o izgradnji jednog tunela u Bosni i Hercegovini postigla nekoliko novih sporazuma u Srbiji, vrednih ukupno 31 milion evra. Slovenački poslovni dnevnik "Finance" je u sredu objavio da je javno preduzeće "Autocesta Federacije Bosna i Hercegovina" raskinulo sporazum sa SCT, vredan 54,6 miliona evra, o izgradnji tunela "Vijenac" na autoputu Koridor 5C. Međutim, slovenačka nacionalna novinska agencija STA je javila kako će podružnica SCT, pod nazivom "SCT&CG Montaža" iz Beograda izgraditi sportski i rekreativni centar na Voždovcu, površine 72.400 kvadratnih metara, u poslu vrednom 22 miliona evra.

Nesolventnom SCT novi milionski poslovi u SrbijiSlovenačka nesolventna građevinska kompanija SCT je danas saopštila da je, posle gubitka sporazuma o izgradnji jednog tunela u Bosni i Hercegovini postigla nekoliko novih sporazuma u Srbiji, vrednih ukupno 31 milion evra.

Slovenački poslovni dnevnik "Finance" je u sredu objavio da je javno preduzeće "Autocesta Federacije Bosna i Hercegovina" raskinulo sporazum sa SCT, vredan 54,6 miliona evra, o izgradnji tunela "Vijenac" na autoputu Koridor 5C.

Međutim, slovenačka nacionalna novinska agencija STA je javila kako će podružnica SCT, pod nazivom "SCT&CG Montaža" iz Beograda izgraditi sportski i rekreativni centar na Voždovcu, površine 72.400 kvadratnih metara, u poslu vrednom 22 miliona evra.

Kompanija "SCT&CG Montaža" će takođe izgraditi jedan logistički centar "Pošte Srbije" u Zemunu i poslovni prostor za nemačku grupaciju "Norma" u Subotici, dok će podružnica "SCT Ogranak" izgraditi šoping mol "Placa centar" u Kragujevcu.

Ukupna vrednost ta tri sporazuma iznosi devet miliona evra, javila je STA.

Hrvatski mediji su, pak, samo pre dve sedmice izvestili da je preduzeću SCT otkazan posao gradnje deonice obilaznice oko Sarajeva, vredan 56,7 miliona evra, zbog višemesečnog zastoja u radovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik